maanantai 8. elokuuta 2011Valkoinen punahattu kukkii. Röyhytatar valtaa kukkapenkkiä. Ei hätää, vallatkoon vaan, siirrän sen alle joutuneet muualle. Mutta apua, mitä teen kirpoille, jotka valtaavat parsakaalipenkkiä? Ne aikovat syödä kaikki herkulliset parsakaalini, voi itku.

8 kommenttia:

 1. Aah tuo punahattukuva on upea, sellainen mikä pitäisi hengissä talvikylmillä.

  Kirpat olisin valmis kiroamaan vaikka mihin, söivät ruojat kaikki aasialaiset salaattivihannekseni käyttökelvottomiksi. Nokkosvedellä ruiskuttamisesta olen kuullut mahdollisena luontaistorjuntana, koska parsakaaliin tuskin haluat tuhkaa heitellä. Nokkosvettä en ole ehtinyt itse kokeilla, eikä se enää hyödyttäisikään.

  VastaaPoista
 2. Meillä ei ole ikinä parsakaalit onnistuneet, kun kaikki ötökät on käyneet niiden kimppuun, on luovutettu. Ja tänä kesänä on ihan kummasti myös pinaatti kärsinyt joistakin mönkiäisistä, sellaista ei ole koskaan ennen ollut. Höh, tekee mieli vain kiukutella, tuommoisia kurjia, vievät meidän hyvät vihreät syömiset, meidän ruuan.

  Punahatut on mun lempikukkia just nyt, tykkään niin niiden ryhdikkyydestä, valkoinen versio on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 3. Minulle tuli kirppoja krasseihin. Suihkuttelin vaan ahkerasti ensin ihan vedellä ja sitten mäntysuopaliuoksella. Kyllä ne sitten siitä pikkuhiljaa hävisivät. Niin ja kyllä minä niitä noukin poiskin ja listin :)

  Harmittaa kauheasti kun ollaan lähdössä reissuun sen puolesta, kun juuri nyt kruunuvuokkoni on tehnyt hurjasti nuppuja, enkä ole täällä näkemässä kun ne kukkii.

  VastaaPoista
 4. Merruli, kiitos. Viime talvena katselin kesäkuvia ja tuntui ihan ihmeelliseltä että joskus on ollut kukkia ja kesä. Ihanaa että se on nyt vielä!

  Ehkäpä kokeilen nokkosvettä!

  Himalainen, meillä onnistui tähän saakka oikein hyvin. Osa parsakaaleista on kyllä jo niin isoja, että ne voi syödä (ja ovat älyttömän hyviä) joten ehkä täytyy iloita edes niistä.
  Meilläkin pinaatti meni ihan pieleen tänä vuonna. Luulen että emme pysyisi hengissä, jos pitäisi itse viljellä ruoka.

  Solen, minulla krasseihin tuli myös, mutta ajattelin että syökööt ne. Olisi kai pitänyt heti ryhtyä taistoon. Ehkä parsakaalit saa vielä pelastettua.

  VastaaPoista
 5. Kaalinkasvatus luomuna on hikistä hommaa. Ilmeisesti harson alle kylväminen ja kasvattaminen olisi ainoa konsti? Samettikukkien keskelle kylvin tänä kesänä rucolat, mutta ei sekään auttanut... Olet saanut kuitenkin parsakaalit jo noin suuriksi, yleensä sanotaan, ettei kirpat enää isoa kasvia saa pahasti tuhottua, pikkutaimethan se vie ihan.

  Sinulla on tuo kirjaintarkistus, joten saat joukkopostini, jota olen kesän aijan jaellut:):
  'Aloitin kampanjan tuota kommentointia tosi paljon hidastavaa kirjaintarkistusta vastaan. Bloggerissa on nykyään oma roskapostintorjuntaohjelma ja ainakin minulla se suodattaa tosi hyvin roskat pois. Eli mene hallintatilaan, sieltä asetukset, josta kommentit ja siellä *Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa?* ruksi kohtaan ei näytetä:) Se nopeuttaisi kommentointia tosi paljon, kiitos jo etukäteen.

  Itselle vaivalloisempi, mutta käyttäjäystävällisempi tapa kontrolloida kommentteja on kommenttien tarkistus ennen julkaisua.'

  VastaaPoista
 6. Inkivääri, harsoa käytin alussa, mutta sitten taimet kasvoivat niin suuriksi että poistin sen. Olen kuullut myös, että isot kasvit pärjäisivät kirpoille, mutta kyllä ne aika reippaasti saivat noita popsuteltuakin.

  En tiennytkään että on kirjaintarkistus käytössä, yritän poistaa sen. Katsotaan onnistunko:)

  VastaaPoista
 7. Moni muukin on sanonut, ettei ole muistanutkaan omaa kirjaintarkistustaan, kun sitä ei itse näe:)

  VastaaPoista
 8. Noh nih, nyt kävi sukkelasti eli oli tarkistus poistunut:)

  VastaaPoista