torstai 30. kesäkuuta 2011

Jokunen vuosi sitten ostin Maatiais ry:n taimitorilta pienen pienen iltahelokin taimen. Sen jälkeen se on putkahtanut esiin puutarhassa milloin mistäkin. Tänä vuonna se hehkuu parsapenkissä ja houkuttelee yöperhosia. 


Kurkkuyrttikin kylväytyy minne haluaa. Nyt se päätti kasvaa hernepenkissä. Puutarha.netissä kerrotaan kurkkuyrtin käytöstä:
"Kurkkuyrtin siniset kukat ovat yrttimaan kaunistus. Kukkia voikin pakastaa jääpalojen sisään ja kaunistaa näillä esim. uudenvuodenjuhlien boolia. Juhlan isännän tai emännän kannattaa kuitenkin seurata jääpalojen sulamista, sillä sulanut kurkkuyrtin kukka näyttää erehdyttävästi kärpäsen raadolta."

6 kommenttia:

 1. Katselin eilen omaa kukkapenkkiäni. Siellä taitaa olla tuollainen oranssihtava helokki? Samanlaiselta näyttää... Kurkkuyrtit on tainneet lähteä koko pihasta.

  VastaaPoista
 2. Ostin kurkkuyrtin siemiä, tarkoituksena oli laittaa ruukkuun kasvamaan, mutta enpä ole laittanut. Nyt taitaa olla jo liian myöhäistä? Kaunis se on.

  VastaaPoista
 3. Taidan tulla yöperhosterapiaan teille, kammoksun niitä ötököistä ihan takuulla eniten. Yökperhosia. Ehkä siedätys tekisi hyvää tai sitten ei.

  VastaaPoista
 4. Siis tuossa alimmassa kuvassa on kurkkuyrtti vai? Se on ainakin kaunis. Minä olen ihan onneton kukkien tunnistamisessa.

  VastaaPoista
 5. Rva Pioni, varmaan niitä helokkejakin on erilaisia. Tämä iltahelokki avaa sitruunankeltaiset kukat illalla.

  Solen, ehkä se ei ehdi kukkia, jos nyt kylvää...

  Tuikkis, voi minusta ne yököt on hauskoja. Yritän keräillä puutarhaan kaikenlaisia perhosia kiinnostavia kukkia. Ötököistä inhoan hirvikärpäsiä ja punkkeja.

  Kirjailijatar, jep, kurkkuyrtti.

  VastaaPoista
 6. Minä olen tutustunut kurkkuyrttiin lähinnä syömällä sen kukkia salaatissa, kauniita syötäviä koristeita. :)

  VastaaPoista